10 septembrie 2016: Mamut Bike Race 2016

Data: 10/09/2016 Ora: 09:00 - 16:00 Locație: Alba Iulia

10 septembrie 2016: Mamut Bike Race 2016

În această toamnă Alba Iulia va fi gazda competiției de mountain-bike destinată juniorilor și adulților. Concursul de ciclism urmează să se desfășoare sâmbătă, 10 septembrie 2016, cu startul și premierea la baza de agrement din zona Mamut.

TRASEE de concurs:

-traseu SCURT (accesibil sportivilor începători), cu o lungime de aproximativ 30km și o diferență de nivel pozitivă de max.1000m, considerat de dificultate medie.

-traseu LUNG (accesibil sportivilor avansați), cu o lungime de aproximativ 50km și o diferență de nivel pozitivă de max.1600m, considerat de dificultate sporită.

Traseele de concurs vor fi definitivate şi anunțate cu cel puțin 3 săptămâni înainte de data concursului, până în data de 27 august 2016.

Evenimentul, programat pentru data de 10 septembrie 2016, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele vor include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Traseul lung este mai provocator, trece prin cătune izolate, ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

CATEGORII:

-traseu scurt: Masculin (14-18ani, 19-29ani, 30-39ani, 40+), Feminin (14-29ani, 30+) și Family Open (copil 9-13ani, însoțit de un părinte)

-traseu lung: Masculin (19-34ani, 35+) și Feminin 19+

Se fac clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se premiază primii 3 (trei) clasați la fiecare categorie. Se acordă premii în bani, diplome și medalii, precum și eventuale produse oferite de către sponsori și parteneri.

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Lista sponsorilor și partenerilor este afișată pe site-ul evenimentului, fiind deschisă pentru companiile sau firmele care doresc să susțină acest eveniment sau alte proiecte viitoare „Bicheru Cycling”, precum și pentru instituțiile media interesate să ajute în promovarea acestora.

Detalii suplimentare se pot obține pe site-ul competiției

http://mamut.bicheru-cycling.ro

respectiv pe pagina de facebook dedicată evenimentului

https://www.facebook.com/mamutbikerace

Pedalează împreună cu noi în Cealaltă Capitală, Alba Iulia!

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu