15 iunie 2013: Sinaia On Top of the World

Data: 15/06/2013 Locație: Sinaia, Platoul Bucegi

15 iunie 2013: Sinaia On Top of the World
Bike route 2,110,884 - powered by Www.bikemap.net

On Top of the World este o competitie de MTB (uphill) ajunsa la a patra editie, fiind cunoscuta ca un eveniment dedicat pasionatilor de ciclism care isi doresc sa isi testeze limitele si sa se autodepaseasca. In 2013, concursul este programat pe 15 iunie la Sinaia si va fi organizat de TeamXpert Sports Events. Noutatea acestei editii este nu numai includerea evenimentului in calendarul Riders Club, ci si schimbarea zonei de start.

In premiera, startul se va da de pe Aleea Pelesului, din apropierea restaurantului Cutitu D’Argint. Concurentii vor trece mai apoi prin fata Palatului Peles. Dupa ce principalul obiectiv turistic este bifat, traseul scurt ii provoaca pe riderii de nivel 3 si 4 masculin si 2, 3 si 4 feminin, la o cursa de munte, de aproximativ 8 km (2-3 ore) intre Sinaia si cota 1400 m. Traseul lung ii testeaza pe avansatii de la nivel 1 si 2 masculin si nivel 1 feminin printr-o urcare intre Sinaia si cabana Babele, pe un traseu de aproximativ 19 km (3-4 ore).

Inscrierile sunt deschise pe  site-ul sistemului http://www.ridersclub.ro .

Ce este Riders Club?
Riders Club este comunitatea pasionatilor de biciclete din Romania, diferentiati pe niveluri de abilitate si performanta, care participa la competitiile Riders Club organizate in toata tara, pe durata unui intreg sezon.

Cum revolutioneaza Riders Club experienta de rider?
La baza sistemului se afla platforma online www.RidersClub.ro, care centralizeaza intreaga activitate a clubului. Pagina personala a fiecarui rider inscris, pagina fiecarei competitii din calendar si clasamentele generate pe niveluri competitionale sunt principalele functionalitati care ii vor oferi o experienta completa fiecarui membru al clubului.

Pagina personala pe RidersClub.ro
Fiecare membru Riders Club are o pagina personala care afiseaza nivelul de abilitate, evolutia in evenimentele Riders Club, clasamentul personal si alte informatii utile.

Nivelurile competitionale
Nivelurile sunt stabilite de la 4 la 1, unde 1 ii reprezinta pe sportivii de performanta, si 4 pe cei care abia si-au facut intrarea in lumea ciclismului amator.

Calendarul Riders Club
Evenimentele Riders Club sunt competitii in care participantii alearga pe trasee adaptate lor si impotriva unor concurenti cu acelasi nivel competitional. Un incepator de nivelul 4 va concura pe trasee mai scurte si mai usoare. Un rider experimentat, de nivelul 1, va concura pe trasee mai lungi si mai dificile. Competitiile din calendar au trasee dedicate fiecarui nivel. Calendarul Riders Club 2013 este disponibil aici.

„Pentru mine, Riders Club, reprezinta un sistem nou pentru Romania, o schimbare adusa concursurilor de la noi, o aliniere a ciclismului la standardele europene. Este un sistem bine pus la punct, un sistem unde oamenii vin, alearga, se simt bine si in siguranta. Locul unde  pot alerga laolalta ciclisti amatori si profesionisti dar care sunt diferentiati intre ei prin  4 nivele.” Razvan Juganaru, campion national la ciclocros si MTB Maraton.

“Riders Club este un proiect ambitios pe care il percep ca o garantie a unor evenimente frumoase, organizate la standarde inalte de calitate. Suntem bucurosi sa facem parte dintr-un proiect inovativ!” Dan Muraru, director Giant Romania

Despre MPG

In cei 16 ani de activitate, MPG s-a dedicat incurajarii sportului in randul amatorilor, prin organizarea si coordonarea de evenimente si sisteme competitionale. Printre proiectele initiate de MPG: Circuit Tenis Partener, Tenis10, Romanian Corporate Sports.

Tags: , , , , , , ,

Eveniment adaugat de RidersClub.ro

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu