16 mai 2015: Calatorie între Cer și Pamânt, Targu Ocna

Data: 16/05/2015 Ora: 12:00 - 14:00 Locație: Targu Ocna

Data 16 mai
Distante bucla 15 km parcursa de mai multe ori timp de 120 minute. Concurentul cu cele mai multe ture in cel mai scurt timp castiga
Locatie start in piata centrala Targu Ocna
Categorii Feminin open
Masculin 18-29 ani
Masculin 30-39 ani
Masculin 40+
Taxa inscriere 50 lei pana la data 5 mai
60 lei intre 5 si 12 mai
60 lei la fata locului vineri seara 15 mai si sambata dimineata 16 mai
Website Inca nu e pornit
Perioada inscrieri inscrierile inca nu au fost deschise
Descriere eveniment Calatorie intre Cer si Pamant este singurul concurs din Romania (si poate din lume?) care se desfasoara atat la suprafata cat si sub pamant. Cum este posibil asa ceva? Concursul este organizat de Societatea Nationala a Sarii, compania de Stat detinatoare a salinelor din tara. Acesta este motivul pentru care traseul concursului poate cobora si sub pamant la 240 m adancime in mina de sare de la Targu Ocna.In Targu Ocna traseul se desfasoara pe strazi asfaltate sau cu piatra cubica pe care traficul auto va fi oprit special pentru concurs. Distanta parcursa pe asfalt in oras este de aproximativ 3,5 km.

Offroad traseul se desfasoara pe drumuri forestiere cu pietris si pamant, drumuri de iarba, poteci de pamant si poteci de iarba. Distanta parcursa offroad este de aproximativ 4,6 km.

In Salina traseul se desfasoara pe tunelul de acces auto care are o lungime de 3,1km. Acesta va fi parcurs de doua ori – o data la coborare si o data la urcare. In salina propriuzisa traseul are o lungime de apriximativ 600 m si se desfasoara pe suprafata de sare relativ alunecoasa . Distanta totala parcursa in subteran este de aproximativ 6,8 km.

Punctul cel mai inalt al traseului este la 533m altitudine si punctul cel mai de jos al traseului este la 240m adancime. Concursul de cross country de la Targu Ocna este singurul din tara care se desfasoara si la suprafata si in subteran.

Diferenta de nivel totala este de aproximativ 527m / tur din care 287m se fac la suprafata si 240m se fac in subteran.

In premiera anul trecut traseul concursului a traversat inclusiv cladirea Primariei! Anul acesta se va intampla la fel. In plus organizatorii pregatesc si alte surprize tari pe care concurentii le vor descoperi pe traseu.

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu
  1. Paul-Robert Urban 03/05/2015 at 18:51 #

    hai la concurs!