19 mai 2013: Michelin Maraton Zalau

Data: 19/05/2013 Locație: Zalau

19 mai 2013: Michelin Maraton Zalau

“Transylvanya MTB Trophy” este rodul colaborarii a 3 importante cluburi de ciclism din zona Transilvania, respectiv: Alien Cycling Zalau, Clujul Pedaleaza si Mad Snails Baia Mare.

Prin aceasta colaborare urmarim sa oferim iubitorilor acestui sport, din Romania si strainatate posibilitatea de a participa intr-un campionat regional pe Transilvania, care include urmatoarele competitii:

Organizat de Alien Cycling Zalau si Institutia Prefectului Salaj, cu ajutorul Michelin, echipa Alien Cycling, – MICHELIN Maraton Zalau – va invita sa deveniti o parte dintr-o traditie anuala in curs de stabilire, a curselor de cross country.

Pe langa descoperirea frumusetiilor pitoresti ale acestei zone, dezvoltand ciclismul montan cu trasee ce strabat dealurile, vaile, cursurile de apa, padurile muntilor Meses, veti avea parte si de superbe petice de istorie:
- Start si Finish din fata Prefecturii Salaj;
- Traversarea sitului arheologic Porolissum, care a fost un oras roman din Dacia. Stabilit ca tabara militara în anul 106 d.C., în timpul razboaielor daco-romane ale lui Traian, orasul s-a dezvoltat repede prin intermediul comertului cu bastinasii daci, si a devenit capitala provinciei romane Dacia Porolissensis în 124 d.C. Situl este unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate din România. Se gaseste pe Magura Pomat de pe teritoriul satului Moigrad-Porolissum, respectiv a comunei Mirsid, judetul Salaj
- traversand fostul drum roman (realizat in periada 123 d.Ch.) ce unea pe vremuri provincia Dacia Porolissensis de Roma;

Trasele impartite pe categorii de dificultate: Race – 42km, Elite – 80km, precum si varsta, sex – sunt gandite pentru amatori si profesionisti pe masura – astfel incat toti concurentii sa poata gusta din plin frumusetiile salbatice ale judetului Salaj.

Mai multe detalii pe siteul oficial!  http://aliencycling.ro/mmz/

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu