21 septembrie: 4 Pedale – Riders Club Bucuresti

Data: 21/09/2013 Ora: 09:00 - 14:00 Locație: Bucuresti

21 septembrie: 4 Pedale – Riders Club Bucuresti
Route 2,752,923 - powered by www.bikemap.net

In perioada 16-22 septembrie, Comisia Europeana sarbatoreste Saptamana Europeana a Mobilitatii, prin care incurajeaza cetatenii europeni sa foloseasca mijloace alternative de transport si sa imbunatateasca starea mediului si calitatea vietii in orasele europene.

MPG si Fundatia PROAM Events se alatura Saptamanii Europene a Mobilitatii prin organizarea pentru tine a doua mega evenimente, in zona Padurii Baneasa. Astfel, in weekendul 20-21 septembrie vor avea loc urmatoarele competitii:

  • RUNFEST, a doua editie – sambata, 20 septembrie, ora 09.00, eveniment de alergare pe diferite categorii in Padurea Baneasa
  • 4 Pedale, concurs de ciclism – duminica, 21 septembrie, ora 11.00 – este a doua competitie de ciclism MTB pentru echipe a cate 2 rideri aflata in calendarul Riders Club, care va avea loc in Padurea Baneasa. Cursele se vor desfasura pe categorii de sex (feminin, masculin, mixt) si pe nivele de abilitate date de media nivelurilor componentilor echipei (1, 2, 3 sau 4).

Startul ambelor evenimente va fi dat de Gabriela Szabo, multipla campioana mondiala si olimpica la atletism, cea mai buna atleta a lumii in 1999.

Padurea Baneasa este una dintre cele mai accesibile zone pentru iesirile in natura ale iubitorilor de miscare din Bucuresti. Traseele competitiilor de pe 20 si 21 septembrie, sunt deosebit de antrenante, imbinand liniile lungi si late din inima padurii cu single track-uri deosebite. Realizate de multiplul campion national MTB Razvan Juganaru, traseele strabat poteci cu un grad redus de dificultate, fara radacini, ce permit accesul atat celor care sunt incepatori cat si celor care au o experienta ridicata.

Inscrierile pentru 4 Pedale – Riders Club sunt deschise pentru categoriile feminin, masculin si mixt. Concursul se va desfasura pe niveluri de abilitate. Astfel, media nivelurilor celor doi componenti ai unei echipe va da nivelul echipei. Spre exemplu, daca un rider de nivel 1 si unul de nivel 3 fac echipa, nivelul echipei va fi 2, deci echipa va concura la nivelul 2. Daca din echipa fac parte un rider de nivel 1 si unul de nivel 2, media lor este de 1,5, caz in care echipa va concura la nivelul 1. Cu alte cuvinte, media nivelurilor membrilor echipei va fi rotunjita superior pentru a da nivelul de concurs al echipei.

Ce este Riders Club?
Riders Club este comunitatea pasionatilor de biciclete din Romania, diferentiati pe niveluri de abilitate si performanta, care participa la competitiile Riders Club organizate in toata tara, pe durata unui intreg sezon.

Cum revolutioneaza Riders Club experienta de rider?
La baza sistemului se afla platforma online www.RidersClub.ro, care centralizeaza intreaga activitate a clubului. Pagina personala a fiecarui rider inscris, pagina fiecarei competitii din calendar si clasamentele generate pe niveluri competitionale sunt principalele functionalitati care ii vor oferi o experienta completa fiecarui membru al clubului.

Pagina personala pe RidersClub.ro
Fiecare membru Riders Club are o pagina personala care afiseaza nivelul de abilitate, evolutia in evenimentele Riders Club, clasamentul personal si alte informatii utile.

Nivelurile competitionale
Nivelurile sunt stabilite de la 4 la 1, unde 1 ii reprezinta pe sportivii de performanta, si 4 pe cei care abia si-au facut intrarea in lumea ciclismului amator.

Calendarul Riders Club
Evenimentele Riders Club sunt competitii in care participantii alearga pe trasee adaptate lor si impotriva unor concurenti cu acelasi nivel competitional. Un incepator de nivelul 4 va concura pe trasee mai scurte si mai usoare. Un rider experimentat, de nivelul 1, va concura pe trasee mai lungi si mai dificile. Competitiile din calendar au trasee dedicate fiecarui nivel. Calendarul Riders Club 2013 este disponibil aici.

„Pentru mine, Riders Club, reprezinta un sistem nou pentru Romania, o schimbare adusa concursurilor de la noi, o aliniere a ciclismului la standardele europene. Este un sistem bine pus la punct, un sistem unde oamenii vin, alearga, se simt bine si in siguranta. Locul unde  pot alerga laolalta ciclisti amatori si profesionisti dar care sunt diferentiati intre ei prin  4 nivele.” Razvan Juganaru, campion national la ciclocros si MTB Maraton.

“Riders Club este un proiect ambitios pe care il percep ca o garantie a unor evenimente frumoase, organizate la standarde inalte de calitate. Suntem bucurosi sa facem parte dintr-un proiect inovativ!” Dan Muraru, director Giant Romania

Despre MPG

In cei peste 17 ani de activitate, MPG s-a dedicat incurajarii sportului in randul amatorilor, prin organizarea si coordonarea de evenimente si sisteme competitionale. Printre proiectele initiate de MPG: Circuit Tenis Partener, Tenis10, Romanian Corporate Sports, RUNFEST si URBATLON.

Eveniment adaugat de RidersClub.ro

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu
  1. Ionela Roxana Spanache 04/07/2013 at 14:49 #

    Va felicit pentru numarul mare de evenimente pe care le organizati!
    La acestea pot participa si femei40+ (amatori)?