23-24 iulie 2016: “BikeFest Aproape de natura” editia a-II-a

Data: 22/07/2016 - 24/07/2016 Ora: 19:00 Locație: Berivoi

23-24 iulie 2016: “BikeFest  Aproape de natura” editia a-II-a

Bike Fest Aproape de Natură, competiţie aflată la a-II-a ediţie, va avea loc în data de 23-24 iulie şi se va desfăşura în zona turistica Berivoi, comuna Recea, judeţul Braşov (în apropierea mănăstirii Sfântul Andrei). Are ca scop promovarea sportului şi a activităţilor în aer liber, punând în acelaşi timp în valoare potenţialul zonei în ceea ce priveşte traseele de ciclism montan.

https://www.facebook.com/events/1006286039407025/

http://www.bikesensation.ro/index.php?page=tour&tour=a82&lang=ro

Având în vedere că scopul principal al asociaţiei noastre este de reconectare a copiilor cu natura, şi nu neapărat spiritul de competiţie, organizăm această competiţie într-un mod inedit. Asta înseamna că, spre deosebire de toate competiţiile de ciclism montan din ţară, noi vom avea doar doua categorii: family (adulti și copii ) si open (adulti 18-99 ani).
Pe parcursul probei, vor exista puncte de control şi revitalizare, în care participanţii vor avea la dispoziţie apă, sucuri energizante, glucoză, fructe, etc.
Asistenta medicala pe perioada concursului va fi asigurata de 2 medici de la Spitalul Municipal Făgăraş dotati cu truse de prim ajutor, la start și în punctele de realimentare.

Program:
Vineri seara: instalarea corturilor; sau cazare la pensiunile din zona.
-campare (pentru doritori) la marginea padurii sau langa un rau de munte. Program de socializare libera (fara tablete, smartphon-uri,laptop-uri etc.) In zona nu exista curent electric!!!!

Sâmbătă 23 iulie

-Înscriere participanţi la sectiunea family
-Şedinţa tehnică şi startul concursului (ora 10.00)
-Desfăşurarea probei de ciclism montan 10km offroad (dificultatre medie; 3 traversari peste rauri de munte; padure; drum forestier; iarba)
-Festivitatea de premiere, tombola
-Închiderea concursului
-Ecologizarea zonei de concurs
- ora 17.00: OPTIONAL: Tura de ciclism montan (ptr. adulti) zona turistica Berivoi –> Zona turistica Dejani (manastire) si retur, ~ 23 Km in pluton. (~ 3 ore) .
-Foc de tabara, masa festiva (tocanita la ceaun).

Duminica: 24 iulie

-Înscriere participanţi la sectiunea open (Fox hunt)
-Şedinţa tehnică şi startul concursului (ora 10.00)
-Desfăşurarea probei de ciclism montan ~25 km (urcare pana la aprox 1000m altitudine; drum forestier; coborare offroad; asfalt 5 km; drum de tara )
-Festivitatea de premiere
-Închiderea concursului

 

Locul de plecare/întâlnire:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu