26 martie 2011: XC Criterium

Data: 26/03/2011 Ora: 15:00 - 16:30 Locație: Bucuresti

26 martie 2011: XC Criterium

Un nou concurs de mountain bike va avea loc in Bucuresti. Formatul acestuia nu este nicidecum unul clasic, ci aduce niste elemente cu totul noi din tarile Occidentului, care garanteaza atat un exercitiu fizic complet, cat si multa distractie.

“XC Criterium” va fi o serie de competitii cu un format original si usor abordabil pentru toti pasionatii de MTB si nu numai. Concursul imbina elemente ale curselor de XC ,cu criterium-urile… pe piste scurte si rapide traditionale in Olanda si cu celebrele curse pe pista de iarba sau zgura din Anglia. Prima editie va avea loc in data de 26 martie 2011.

Competitiile vor avea loc in incinta bazei sportive C.S. Vointa Bucuresti pe o pista ovala de 400 de metri suprafata fiind de zgura-macadam, fara diferenta de nivel, in 3 formaturi diferite pe care le vom alterna la fiecare competitie: cursa pe puncte, eliminare, si competitia clasica in care se castiga in ordinea sosirii.

- Cursa pe puncte: 5, 3, 2 puncte acordate primilor 3 la cele 8 sprinturi care au loc odata la 5 ture. Cel care ajunge grupul cu 1 tur primeste 20 de puncte. Castigatorul este cel care aduna cele mai multe puncte pe parcursul a celor 40 de tururi.
- Eliminare: dupa primele 5 tururi, ultimul concurent care trece linia de sosire la fiecare tur (sau la un anumit nr. de ture in functie de nr. de participanti) este eliminat. Ultimii 3 vor castiga in ordinea inversa a eliminarii.
- Cursa clasica: primii 3 castiga in ordinea sosirii. Cel care ajunge plutonul cu 1 tur isi pastreaza avantajul.

Regulamentul competitiilor este in linii mari urmatorul:
- regim Open masculi (18 ani-nelimitat)
- daca se aduna minim 5 fete va exista si o competitie separata dedicata lor(18 ani-nelimitat).

Evenimentul se adreseaza exclusiv sportului de masa. Nu exista categorie Elite iar sportivii din aceasta categorie nu pot participa la categoria Open. Organizatorii isi rezerva dreptul de a adauga noi categorii, in functie de feedback-ul participantilor.

Bicicletele acceptate sunt mountain bike-urile cu roti de 26` cat si de 29`. Datorita conformatiei curselor cei cu 29` nu au avantaje tehnice.
Pe parcurs se va introduce si o categorie cyclocross daca va exista un numar decent de “pasionati”.

Concursul se va desfasura pe serii. Fiecare serie va avea 25 de concurenti.

Cursele nu vor depasi 50 de minute, indemanarea si viteza vor prima in fata rezistentei fizice. In functie de numarul de participanti vor fi organizate mai multe serii. Vor fi premiati primii 3 din fiecare serie. Un concurent nu va putea participa decat la o singura serie.

Premiile vor consta in bani si diplome, conditia de participare fiind taxa de inscriere in valoare de 10 RON.
Vor exista si premii speciale pe parcusrul sezonului dar deocamdata mai multe detalii pe parcurs

Data evenimentului: 26.03.2011,
Locatie: incinta CS Vointa Bucuresti sos. Pipera. nr 38, (in spatele statiei de metrou Aurel Vlaicu
Inscrierile se fac la xccriterium@yahoo.com, primii 150 vor fi inscrisi.

http://www.facebook.com/event.php?eid=208924432458138

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu