27 august 2016: MTB Maraton Nordul Moldovei

Data: 27/08/2016 Ora: 09:00 - 14:00 Locație: Horodiștea

27 august 2016: MTB Maraton Nordul Moldovei
Detalii pe site http://www.zilelenordului.ro/maraton-mtb/

MTB Maratonul Nordul Moldovei a ajuns la a 6-a ediție. În 2016 competiția se mută în nordul extrem, la Horodiștea, cel mai de sus punct al României.

Este o competiție destinată atât amatorilor cât și sportivilor cu experiență.

Traseul îi va duce pe cei maxim 300 de cicliștiparticipanți prin Lunca Prutului, traversând drumuri forestiere, zone accidentate, poteci marcate și nemarcate, drumuri publice, dealuri și văi din mai multe sate nordice. Trecem prin cel mai nordic punct al țării, apoi pe lângă casa în care s-a născut Dimitrie Brânză, fondatorul Grădinii Botanice din București, pe lângă casa Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, prin pădurea Podriga, dar și prin Poiana Teioasa, locul concertelor de la Zilele Nordului. Pedalăm pe malul Prutului, prin dreptul satului Pererîta, în care s-a născut Grigore Vieru, traversăm Viișoara și Coțușca, mergem până la Miorcanii lui Ion PIllat și ajungem tocmai până la Păltiniș. Da, există și în nord un Păltiniș.

 

Tura scurtă se întinde pe 23,9 km, propunând o diferență de nivel de 409 metri. Schița traseului se găsește aici. Tura lungă parcurge o distanță de 69,6 km, cu 1085 de metri diferență de nivel. Schița traseului se găsește aici. Ambele rute sunt momentan propuse numai cu titlu orientativ. Ele vor fi confirmate în următoarele săptămâni, după efectuarea ultimelor verificări la fața locului.

Detalii https://www.facebook.com/events/212298362477500/

Locul de plecare/întâlnire:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu