30 aprilie 2011: Maraton MTB Nordul Moldovei – Botoșani

Data: 30/04/2011 Ora: 08:00 - 18:00 Locație: Botosani

30 aprilie 2011: Maraton MTB Nordul Moldovei – Botoșani

Asociația G.E.O.S. din Botoșani vă invită să participați în data de 30 aprilie 2011, la prima ediție a Maratonului Nordul Moldovei.

Competiția este deschisă tuturor amatorilor de ciclism montan și nu numai din România.

De ce acest maraton?
Competitiile de tip ”maraton” atât pentru alergare cât și pentru ciclism devin tot mai populare în rândul amatorilor pentru că se desfășoară pe distante lungi, pe drumuri de țară, poteci și alei, cu treceri prin sate pitorești, păduri și poieni tainice. Aceste competiții sunt foarte pitorești dar totuși ridică probleme de rezistentă, indemânare și spirit de orientare fiind o provocare pentru participanţi.

Datorită experienței acumulate ca participanți la astfel de competiții, membrii GEOS doresc să organizeze pentru prima dată în nordul Moldovei, un maraton de ciclism pentru amatori, cu durata de o zi, respectând toate regulile de organizare ce implică un astfel de eveniment.

Unde?

Startul va avea loc în centrul orașului Botoșani, punctul de start va fi din rondul din fața liceului A.T. Laurian. Sosirea va fi în parcarea de la Memorialul Ipotești. Startul și sosirea vor fi comune atât pentru tura scurtă cât și pentru cei de la tura lungă.

Cui se adresează?

Maratonul Nordul Moldovei se adresează tuturor celor pasionați de ciclism dornici să evadeze din cotidian, să părasească drumurile amenajate și să se avânte în pădure pe poteci și drumuri care pot creea probleme de rezistență fizică, probleme de îndemânare și orientare.

Participarea la acest maraton se face de către oameni responsabili care trebuie sa-și cunoască nivelul de pregatire.

Pentru a ne ridica la nivelul fiecăruia, am considerat că e bine să amenajam două trasee, de lungimi si dificultăți diferite astfel vom avea un traseu de aproximativ 24 km , pentru cei mai puțin sportivi și vom avea un traseu de aproximativ 49 km pentru cei mai bine antrenați și echipați. Atât starul cît și sosirea vor fi comune.

Pentru acest maraton vom avea o taxă de înscriere de 30 lei/concurent. Pachetul de înscriere este în curs de organizare, iar la momentul oportun va fi clarificat aici.

Echipament necesar:

Bicicleta montană sau trekking pentru concurs este bine să fie echipată cu suspensie față și atent verificată la sudura cadrului, și a componentelor în general

Concurenții vor purta obligatoriu cască de protecție.

La tura scurtă se poate concura cu orice tip de bicicletă în bună stare de funcționare.

Pentru tura lungă bicicleta montană în bună stare de funcționare era obligatorie.

Recomandăm o îmbrăcăminte uşoară, mănuşi, ochelari cu protecţie UV. Pentru bicicletă e bine să aveţi un bidon pentru apă, un impermeabil uşor, o pompă compactă, o presă de lanţ, un set de leviere uşoare şi o cameră de bicicletă de rezervă.

Regulamentul competiției.

Programul competiției:

În data de 29 aprilie începând cu ora 17.00 în fața liceului A.T. Laurian din Botoșani, organizatorii competiției se vor prezenta pentru a amenaja și a securiza zona de start de a doua zi. Cu această ocazie vă recomandăm să veniți să vă înscrieți și să vă ridicați pachetul de start.

În data de 30 aprilie la ora 8.00 în faţa rondului de la liceul A.T. Laurian, din centrul oraşului Botoşani vor continua înscrierile pentru cei care nu au făcut asta pe internet sau la magazinele de specialitate partenere. Fiecare concurent va primi la start numărul de concurs, și un suvenir din partea organizatorilor, va semna regulamentul concursului și va fi atent la explicațiile primite de la organizatori.

La ora 9.30 şi timp de 15 minute, se face o şedinţă tehnică , în care participanţii primesc ultimile noutăţi referitoare la traseu şi se recapitulează aspectele legate de program şi securitate.

La ora 9.50 concurenţii sunt invitaţi să vină la linia de start

La ora 10 are loc startul în prima ediţie a „Maratonului Nordul Moldovei”

Concurenţii vor parcurge traseele trecând prin check-point-uri

Începând cu ora 11.00 la sosire sunt așteptați primii concurenţi de la tura scurtă la „Memorialul Eminescu”

Începând cu ora 12 pot să apară şi concurenţii de la tura lungă

La ora 16 oprim cronometrul competiţiei

La ora 16 începem premierea iar la final tombola cu premii

La ora 18 competiţia se încheie oficial

După ora 18 concurenţii sunt invitaţi să se alăture organizatorilor la un restaurant din Botoşani (nu e stabilit clar care) pentru a ne cunoaşte mai bine, pentru a primi un feed-back din partea participanţilor şi pentru a viziona un slide show cu fotografii facute de fotografii noştrii pe traseu.

Mai multe detalii pe http://nordulmoldovei.wordpress.com/

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu