30 iunie 2013: Chindia Challenge

Data: 30/06/2013 Locație: Targoviste, Piata Tricolorului

30 iunie 2013:  Chindia Challenge
Bike route 2,156,196 - powered by Www.bikemap.net

Evenimentul Chindia Challenge, organizat de Silviu Constantinescu in cadrul calendarului Riders Club, are startul in Piata Tricolorului, din centrul orasului Targoviste. Targoviste este o zona cu o istorie bogata, in care regasim figuri emblematice ale poporului roman, cum sunt Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Mihai Viteazul. Pentru foarte mult timp, orasul Targoviste a fost principala resedinta domneasca a Tarii Romanesti. De altfel, Turnul Chindiei, care da numele competitiei, a fost construit de Vlad Tepes.

Concursul de ciclism intampina participantii cu doua trasee idilice care traverseaza ultimele dealuri subcarpatice, situate imediat inainte de a incepe sa se intinda spre sud vasta Campie Romana.

Dealurile parcurse de trasee nu depasesc 500 m altitudine si sunt perfecte pentru mountain-bike. Acestea  adapostesc intre ele depresiuni sculptate de ape, livezi, locuri unde oamenii si-au construit case, ulterior devenite asezari (Ocnita, Razvad, Aninoasa). Traseele trec pe langa Manastirea Dealu (traseul scurt), Manastirea Viforata si vechea Biserica Gorgota, ctitorita de Patrascu Voda in 1557 (traseul lung).

Traseele incep din orasul Targoviste, pe o lungime de 6 km pe asfalt care asigura trecerea catre potecile si drumurile padurilor, sau dealurile invelite cu iarba.

O descriere detaliata a traseelor poate fi consultata aici.

Detalii despre inscrieri si premii pe pagina evenimentului.

Ce este Riders Club?
Riders Club este comunitatea pasionatilor de biciclete din Romania, diferentiati pe niveluri de abilitate si performanta, care participa la competitiile Riders Club organizate in toata tara, pe durata unui intreg sezon.

Cum revolutioneaza Riders Club experienta de rider?
La baza sistemului se afla platforma online www.RidersClub.ro, care centralizeaza intreaga activitate a clubului. Pagina personala a fiecarui rider inscris, pagina fiecarei competitii din calendar si clasamentele generate pe niveluri competitionale sunt principalele functionalitati care ii vor oferi o experienta completa fiecarui membru al clubului.

Pagina personala pe RidersClub.ro
Fiecare membru Riders Club are o pagina personala care afiseaza nivelul de abilitate, evolutia in evenimentele Riders Club, clasamentul personal si alte informatii utile.

Nivelurile competitionale
Nivelurile sunt stabilite de la 4 la 1, unde 1 ii reprezinta pe sportivii de performanta, si 4 pe cei care abia si-au facut intrarea in lumea ciclismului amator.

Calendarul Riders Club
Evenimentele Riders Club sunt competitii in care participantii alearga pe trasee adaptate lor si impotriva unor concurenti cu acelasi nivel competitional. Un incepator de nivelul 4 va concura pe trasee mai scurte si mai usoare. Un rider experimentat, de nivelul 1, va concura pe trasee mai lungi si mai dificile. Competitiile din calendar au trasee dedicate fiecarui nivel. Calendarul Riders Club 2013 este disponibil aici.

„Pentru mine, Riders Club, reprezinta un sistem nou pentru Romania, o schimbare adusa concursurilor de la noi, o aliniere a ciclismului la standardele europene. Este un sistem bine pus la punct, un sistem unde oamenii vin, alearga, se simt bine si in siguranta. Locul unde  pot alerga laolalta ciclisti amatori si profesionisti dar care sunt diferentiati intre ei prin  4 nivele.” Razvan Juganaru, campion national la ciclocros si MTB Maraton.

“Riders Club este un proiect ambitios pe care il percep ca o garantie a unor evenimente frumoase, organizate la standarde inalte de calitate. Suntem bucurosi sa facem parte dintr-un proiect inovativ!” Dan Muraru, director Giant Romania

Despre MPG

In cei 16 ani de activitate, MPG s-a dedicat incurajarii sportului in randul amatorilor, prin organizarea si coordonarea de evenimente si sisteme competitionale. Printre proiectele initiate de MPG: Circuit Tenis Partener, Tenis10, Romanian Corporate Sports.

Tags: , , , , , , , ,

Eveniment adaugat de RidersClub.ro

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu