4 iunie 2011: Cupa Concordia Lugoj ediția a XV-a

Data: 04/06/2011 Locație: Lugoj

4 iunie 2011: Cupa Concordia Lugoj ediția a XV-a

Traseu de bicicleta 944916 - powered by Bikemap 

Începand cu anul 1997 s-a iniţiat anual organizarea unui concurs de biciclete pe teren accidentat. La inceput ideea a venit datorita numărului mare de biciclisti din Lugoj şi se adresa acestora direct.

Daca la început participanţii erau exclusiv din Lugoj şi satele din împrejurimi odata cu trecerea anilor cei ce participă la Cupa Concordia străbat distanţe din ce în ce mai lungi astfel că avem în fiecare an concurenţi din Lugoj, Timişoara, Reşiţa, Caransebeş, Arad, Deva, Oţelu Roşu, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Drobeta Turnu Severin, Baia Mare, Ploieşti, Bucureşti,….cât şi de peste hotare, din Italia, Germania şi Elveţia.

În fiecare an traseul concursului suferă modificări fiind de multe ori amplasat în locaţii noi şi oferă astfel o nouă provocare în fiecare an. Categoriile de concurs sunt juniori fete si baieti, seniori masculin si feminin, oldies but goldies şi elite. Marcarea şi amenajarea traseului începe în fiecare an cu aproximativ 3 luni înaintea concursului de catre membrii ai clubului si voluntarii de la Colegiul National Coriolan Brediceanu.

În fiecare an logistica evenimentului este asigurată prin mijloace proprii, ambulanţa şi nu în ultimul rând prin sprijinul sponsorilor.

Particularitatea Cupei Concordia a fost şi rămâne faptul că este un concurs fără taxa de participare , cel mai vechi concurs de biciclete din ţară şi faptul că se constituie ca un eveniment social dedicat iubitorilor de ciclism, cicloturism şi natură în general.

Când ? ………….4 Iunie 2011

Unde ? …………..La bisericuta din dealul Viilor, Lugoj

Traseu ? …………… specific XC 7.5 km

Categorii ?

- juniori fete şi băieţi pentru cei cu vârsta <=16
- seniori feminin şi masculin pentru cei cu vârsta > 16 şi <= 35
- oldies but goldies pentru cei cu vârsta > 35
- elite pentru sportivii de performanţă

Startul pentru toate categoriile va avea loc sâmbătă 04.06.2011 la ora 12:00 AM astfel că participanţii sunt aşteptati la înscriere între orele 8:00 şi 11:45 ale aceleaşi zile.

Persoanele peste 18 ani se pot înscrie doar pe baza buletinului iar pentru minori este necesar şi acordul scris al ului dintre părinţi. Se vor premia primii trei sosiţi la fiecare categorie şi toţi participanţii vor primi diplome de participare.

În ziua de vineri 03.06.2011 în locul unde va avea loc startul se va organiza tabăra de corturi precum şi o proiecţie în aer liber cu fotografii din anii trecuţi ai Cupei Concordia precum şi filmulete tematice realizate de membrii clubului.

Mai multe detalii gasiti pe: http://www.concordialugoj.ro/readarticle.php?article_id=63

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu