6 iulie 2013: Piatra Craiului Trophy

Data: 06/07/2013 Locație: Bran, Cheile Gradistei

6 iulie 2013: Piatra Craiului Trophy
Bike route 2,165,572 - powered by Www.bikemap.net

Traseul competitiei Piatra Craiului Trophy, organizata de Rares Manea in cadrului calendarului Riders Club, se desfasoara intr-una din cele mai spectaculoase zone ale Romaniei: Parcul National Piatra Craiului.

Zona este cunoscuta prin alcatuirea sa din calcare si peisajele monumentale ale peretilor stancosi.

Situat in Carpatii Meridionali, la 5 km de Rucar si la 25 km de Campulung, Parcul National Piatra Craiului a fost infiintat in martie 1938 si detine in prezent 14.773 ha. Parcul cuprinde Creasta Pietrei Craiului si culoarele intramontane: Rucar-Bran si Rucar-Zarnesti. Zarnesti este si locul de start al competitiei Piatra Craiului Trophy.

Traseul ales de Rares Manea trece pe langa Cabana Curmatura si viziteaza satele Magura si Pestera, toate cu peisaje de vis. Printre multele zone atractive ale traseului, se numara si prapastiile Zarnesti, un impresionant defileu ce se afla în partea de Nord-Est a Masivului Piatra Craiului si are o lungime de 3-4 km. Tot aici exista o arie de protectie cu o suprafata de 1,5 ha, cu caracter de monument al naturii ce include Pestera Liliecilor, obiectiv pe langa care, de asemena, trece traseul concursului de pe 6 iulie.

Detalii despre inscrieri si premii pe pagina evenimentului

Ce este Riders Club?
Riders Club este comunitatea pasionatilor de biciclete din Romania, diferentiati pe niveluri de abilitate si performanta, care participa la competitiile Riders Club organizate in toata tara, pe durata unui intreg sezon.

Cum revolutioneaza Riders Club experienta de rider?
La baza sistemului se afla platforma online www.RidersClub.ro, care centralizeaza intreaga activitate a clubului. Pagina personala a fiecarui rider inscris, pagina fiecarei competitii din calendar si clasamentele generate pe niveluri competitionale sunt principalele functionalitati care ii vor oferi o experienta completa fiecarui membru al clubului.

Pagina personala pe RidersClub.ro
Fiecare membru Riders Club are o pagina personala care afiseaza nivelul de abilitate, evolutia in evenimentele Riders Club, clasamentul personal si alte informatii utile.

Nivelurile competitionale
Nivelurile sunt stabilite de la 4 la 1, unde 1 ii reprezinta pe sportivii de performanta, si 4 pe cei care abia si-au facut intrarea in lumea ciclismului amator.

Calendarul Riders Club
Evenimentele Riders Club sunt competitii in care participantii alearga pe trasee adaptate lor si impotriva unor concurenti cu acelasi nivel competitional. Un incepator de nivelul 4 va concura pe trasee mai scurte si mai usoare. Un rider experimentat, de nivelul 1, va concura pe trasee mai lungi si mai dificile. Competitiile din calendar au trasee dedicate fiecarui nivel. Calendarul Riders Club 2013 este disponibil aici.

„Pentru mine, Riders Club, reprezinta un sistem nou pentru Romania, o schimbare adusa concursurilor de la noi, o aliniere a ciclismului la standardele europene. Este un sistem bine pus la punct, un sistem unde oamenii vin, alearga, se simt bine si in siguranta. Locul unde  pot alerga laolalta ciclisti amatori si profesionisti dar care sunt diferentiati intre ei prin  4 nivele.” Razvan Juganaru, campion national la ciclocros si MTB Maraton.

“Riders Club este un proiect ambitios pe care il percep ca o garantie a unor evenimente frumoase, organizate la standarde inalte de calitate. Suntem bucurosi sa facem parte dintr-un proiect inovativ!” Dan Muraru, director Giant Romania

Despre MPG

In cei 16 ani de activitate, MPG s-a dedicat incurajarii sportului in randul amatorilor, prin organizarea si coordonarea de evenimente si sisteme competitionale. Printre proiectele initiate de MPG: Circuit Tenis Partener, Tenis10, Romanian Corporate Sports.

Tags: , , , , , ,

Eveniment adaugat de RidersClub.ro

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu
  1. Silviu Bobby Sacagiu 28/05/2013 at 9:08 #

    Pe site-ul de la riderclub.ro nu apare, acest concurs