10 august 2014: Bucuresti, Road Grand Prix, Criteriu

Data: 10/08/2014 Locație: Bucuresti

10 august 2014: Bucuresti, Road Grand Prix, Criteriu

Road Grand Prix sau Renasterea unei traditii

Road Grand Prix este un turneu de concursuri de ciclism de sosea desfasurate in 4 orase ale tarii.

Competitia va consta in parcurgerea a unui circuit stradal central, in lungime de aproximativ 4000m, in jurul Casei Poporului, pe durata unei ore si jumatate. Cel care va parcurge mai multe tururi de circuit in acest timp de concurs si va trece primul linia de sosire, va fi declarat castigator al concursului.

Competitiile cicliste cu acest profil se numesc criterii. Sunt probabil cele mai aprige concursuri, fiind foarte bine reprezentate prin două cuvinte: scurt si tare. În ţările europene reprezintă evenimente obişnuite, extrem de accesate pentru spectaculozitate şi accesibilitate.Aici se evidenţiază unii dintre cei mai spectaculoşi ciclisti pe care ulterior îi admirăm prin marile Tururi Internationale: Cavendish, Kittel, Sagan, Viviani şi, mai nou, românul Eduard Grosu.

“Am iniţiat acest turneu de concursuri de ciclism pe şosea – Road Grand Prix – pentru că îmi doresc să relansăm ciclismul de şosea în România. Vreau să încurajez participarea a cât mai multor ciclişti, amatori sau profesionişti, de toate vârstele şi cu toate tipurile de biciclete. Acest tip de concurs, oferă vizibilitate ciclismului, adică atenţia oamenilor şi, implicit, a sponsorilor. Avem foarte multi sportivi buni care, în loc să ne reprezinte ţara cu mîndrie, renunţa la sport şi se apucă de orice altceva din motive pecuniare. Acest lucru este anormal într-o ţară civilizată”, a declarat fostul ciclist, Alexandru Ciocan, organizator Road Grand Prix.

Înscrierile pentru concursul de duminică au început deja, pe site-ul www.roadgrandprix.ro, taxa de participare fiind de 65 de lei.

Se vor acorda premii atat in bani, cat si in produse.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul nostru: www.roadgrandprix.ro

Pe pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/roadgrandprix?ref_type=bookmark

Sau la acest numar de telefon: 0722 783 065

circuit road grand prix bucuresti

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu