17 septembrie 2011: Drumul Dunarii – Resita

Data: 17/09/2011 Ora: 12:00 Locație: Resita - Oravita - Moldova Noua - Tulcea

17 septembrie 2011: Drumul Dunarii – Resita

Bike route 854860 - powered by Bikemap 

Traseul insumeaza 1003 km si cred ca pot fi facuti in 9 zile, cu putin antrenament.
Dupa cum am scris si in descrierea de pe bikemap, sunt 3 sectoare:

Sectorul 0 – De la Resita la Moldova Noua ar putea fi facut cu trenul (inclusiv vizitand linia Anina – Oravita). De la Moldova Noua la Orsova si apoi la Drobeta Turnu Severin poate fi facut pe bicicleta.
Sectorul 1 – De la Drobeta Turnu Severin la Giurgiu. Cei care vor sa faca traseul numai pana aici pot lua autobuzul inapoi in Bucuresti.
Sectorul 2 – De la Giurgiu la Tulcea.
Conform spuselor lui Carol, cel mai interesant ar fi de la Bazias la Calafat si apoi in Dobrogea. Data nu-i musai batuta in cuie, dar luna septembrie cred ca ar fi cea mai recomandata, datorita temperaturilor mai scazute, altfel nu vad cum am putea face 90 km zilnic.

Pornire

Pentru a ajunge in punctul de pornire (Resita) putem lua trenul din Bucuresti care soseste la ora 7:30. Din Resita avem apoi 32 km de mers pana in Anina. Acesti 32 km ii putem face fie pe bicle, fie cu autobuzul, in caz ca avem loc. Daca optam pentru bicle e bine de stiut ca traseul e relativ bland pana la Carasova, iar de aici avem de urcat constant pana la Anina . Vor fi probabil 2-3 ore (in cel mai rau caz) deci vom ajunge in jur de 10:30 in Anina.
Din Anina pana in Oravita mergem pe aici, cu trenul: http://www.youtube.com/watch?v=FwFc9jHJqoA.

Cazare/Innoptare

Optiunea principala pentru innoptare este cortul. In caz de necesitate putem opta pentru unul din locurile trecute aici: http://www.danube-info.org/donau.php?pg=4&ld=ro&lg=en&mn=4

Altele

Fiecare ar trebui sa aiba cel putin o camera de rezerva la el (ideal ar fi doua) si ma gandesc ca la tot grupul, in functie de cati ne vom strange, sa existe unul sau doua cauciucuri de rezerva.
Pe sosea respectam regulile de aici http://www.facebook.com/notes/drumul-bicicletei/reguli-de-plimbare-drumul-bicicletei/161185157244276.

Pe langa traseu ar trebui stabilite cateva probleme de logistica precum:
- de unde procuram “d-ale gurii”;
- care vor fi punctele de control.

Alte informatii utile: http://www.danube-info.org/donau.php?pg=4&ld=ro&lg=en&mn=4

https://www.facebook.com/event.php?eid=110443412368597

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu