23 iulie 2011: Ploiestiul vazut de pe bicicleta!Ia-ti bicicleta si hai la Gara de Sud, pe 23 iulie, ora 18.00, sa facem impreuna turul celor mai importante obiective culturale din oras!

Data: 23/07/2011 Ora: 18:00 - 19:00 Locație: Ploiesti

Afis35x50cmPloiesti2020mic

Desemnat pol urban de creştere a Regiunii Sud – Muntenia a României în 2008, municipiul Ploieşti s-a bucurat în ultimii ani de o serie de planuri de investiţii cu impact asupra dezvoltării economice, creşterii calităţii vieţii cetăţenilor săi şi bunăstării sociale. Acestea, coroborate cu implicările în importante proiecte europene, au sprijinit oraşul Ploieşti în realizarea primilor paşi către atingerea ţintelor propuse la nivel naţional şi european, stabilite de Strategia Europa 2020.

Una dintre componetele principale este reprezentată de transportul public multimodal, deja subiect al strategiei locale de dezvoltare durabilă, vizându-se în special dezvoltarea transportului urban nepoluant. CIVITAS, MOSES, SUCCESS şi SPICYCLES sunt acţiunile ce au adus în prim-plan vehiculele care utilizează combustibili alternativi şi nepoluanţi, ca alegere eficientă pentru transportul urban, ciclismul ca modalitate de transport alternativ, noi servicii de mobilitate şi necesitatea reducerii dependenţei de automobile. Cu siguranţă, municipiul va lua parte la proiecte cu obiective similare şi în următorul exerciţiu financiar european 2014 – 2020.

Alte elemente ale strategiei de dezvoltare durabilă a municipiului Ploieşti sunt sănătatea şi siguranţa publică, justiţia socială, creşterea economică şi planificarea teritorială. De asemenea, implicarea din ce in ce mai mult a comunităţii este o prioritate pentru administraţia locală. Tocmai pentru a aduce în atenţia comunităţii necesitatea dezvoltării durabile, Primăria Municipiului Ploieşti şi organizaţia Club Metropolitan creeaza proiectul Ploieşti 2020.

Evenimentul Ploieşti 2020, organizat în data de 23 iulie, între orele 10:00 și 20:00, va include o selecţie de manifestări menite să pună în valoare trecutul cultural al urbei, privind totodata spre viitorul unui oraş european dedicat principiilor durabilităţii. Ploieşti 2020 este o alternativă de petrecere a timpului liber într-un spaţiu urban redat pietonilor şi iubitorilor transportului verde. Pe Bulevardul Castanilor, instituţiile publice implicate în asigurarea sănătăţii şi siguranţei locuitorilor din Ploieşti vor prezenta o expoziţie de autoutilitare necesare în intervenţiile zilnice. De asemenea, o expoziţie şi o paradă a maşinilor de epocă vor încânta participanţii la eveniment.

Urmând ideea de încurajare a transportului verde, ploieştenii se vor putea delecta cu o expoziţie de biciclete şi vor putea face turul oraşului pe două roţi care să puncteze principalele obiective cuturale ale municipiului. Acest tur va fi condus de primarul Andrei Voloşevici şi alţi adepţi ai mersului cu bicicleta şi va incepe din zona expoziţiei, la ora 18:30, continuând pe un traseu ce va fi făcut cunoscut în ziua respectivă.

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu

Trackbacks/Pingbacks

  1. Idei de weekend! | impresii din lumea mare - 22/07/2011

    [...] Ploieştiul văzut de pe bicicletă [...]

  2. ​Ce putem vedea weekendul acesta prin tara / Campionatul de Arc Traditional, Festivalul Secerisului, tuning auto, drift, karting si airsoft | Stiri de ultima ora | RoNews.Biz - 22/07/2011

    [...] Sambata, 23 iulie, iubitorii de sport sunt invitati sa vada Ploiestiul de pe bicicleta. Incepand de la Gara de Sud, ora 18.00, se va face un tur al celor mai importante obiective culturale din oras. Detalii aici. [...]