25-28 iunie 2015: Castle Line: BMX & MTB Dirt la Electric Castle

Data: 25/06/2015 - 28/06/2015 Locație: Bontida

25-28 iunie 2015: Castle Line: BMX & MTB Dirt la Electric Castle

CASTLE LINE reuneste cei mai buni rideri de BMX si MTB Dirt la Electric Castle, cel mai mare festival de muzica din Romania, intre 25 si 28 iunie.

Dawid Godziek, unul dintre cei mai respectati rideri din lume, va juriza competitia alaturi de Mihai Cosma aka Necs si vor decide cine va cuceri titlul de Regele Castelului.

Traseul de concurs Castle Line este compus dintr-o rampa de plecare, doua duble medii din pamant, contrapanta pentru schimbarea directiei de mers, step-up step-down, shooter si wall ride.

Atat riderii de BMX dirt, cat si cei de MTB dirt sunt asteptati sa se inscrie pe redbull.ro/castleline pana pe 18 iunie.

Pe baza experientei anterioare vom selecta maxim 30 de rideri pentru fiecare dintre cele doua discipline. Pentru a ajuta juriul in procesul de selectie, riderii pot posta un clip cu un scurt demo, pe pagina de Facebook a evenimentului. Selectia nu asigura un loc in calificari, pentru ca juriul va fi prezent si la sesiunile de antrenamente, care sunt eliminatorii.

Riderii selectati sa participe vor primi abonamente la festival (4 zile) si acces gratuit in zona de camping.

Dawid “Szamanek” Godziek si-a inceput cariera de rider in MTB Freestyle, iar la numai 16 ani a devenit unul dintre cei mai buni pro rideri de BMX Dirt si Park din Europa. Pana acum, Dawid a obtinut multiple titluri la competitii nationale si internationale, in 2014 castigand VANS Kill the Line. Dawid a devenit cunoscut prin liniile curate, trick-urile dificile si o foarte mare lejeritate, iar figura sa preferata este 360 quad barspin.

Mihai Cosma, unul dintre veteranii scenei de MTB din Romania, participa la competitii de nivel national de peste 15 ani, castigand de 5 ori titlul de Campion National la MTB Trial, locul 3 la MTB 4x, si multiple locuri 1 la competitii de nivel national de downhill masters.

CRITERII DE ARBITRAJ

Concurentii obtin puncte pentru executiile efectuate la fiecare dintre cele cinci obstacole dintr-o mansa.

Criteriile de arbitraj pentru fiecare obstacol sunt: tehnica, executie, amplitudine si stil. In plus, pentru fiecare mansa vor fi luate in considerare fluiditatea si creativitatea. Clasamentul va fi stabilit in functie de punctajul total, cuprins intre 0 si 100 puncte.

In cadrul competitiei, vom avea si doua sectiuni speciale: Highest Air si Best Trick, unde vor participa doar finalistii fiecarei dintre cele doua discipline.

Pentru sesiunea de Highest Air, plecarea se face in ordinea anuntata, stacheta trebuie trecuta fara sa fie daramata.

Pentru sesiunea de Best Trick juriul va alege un obstacol la care concurentii vor evolua respectand indicatiile oficialului de start.traseu Castle Line

Concursurile de Dirt Jumping au evoluat in paralel cu concursurile de BMX cross. Competitia este similara concursurilor de cross BMX sau MTB, insa concurentii trebuie sa impresioneze juriul, nu prin parcurgerea traseului intr-un timp cat mai scurt, ci prin trick-uri tehnice, cu un stil cat mai curat, care sa sfideze gravitatia. Trickurile au evoluat de-a lungul anilor, ajungandu-se ca in zilele noastre sa fie executate combinatii de trickuri, precum back-flip tail-whip, 360 bar-spin sau 360 tail-whip.

 

 

Tags: , , , , , ,

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu