21-23 august 2015: Podul lui Dumnezeu

Data: 21/08/2015 - 23/08/2015 Ora: 18:00 - 20:00 Locație: Baia de Arama

21-23 august 2015: Podul lui Dumnezeu

Rezervatia Naturala Ponoarele desemneaza o zona pitoreasca, intinsa in vecinatatea Localitatii Ponoare, situata in partea nordica a judetului Mehedinti, la o distanta de aproximativ  40 km de Motru si Targu – Jiu si 65 km de Baile Herculane si Drobeta Turnu Severin.

Unicitatea acestei zone consta in faptul ca atractiile naturale de aici sunt considerate monumente ale naturii, unice chiar pe plan european, oferind peisaje naturale incantatoare, cu un potential turistic foarte ridicat.
Cel mai cunoscut punct de atractie din intreaga rezervatie este Complexul Carstic de la Ponoarele, ce desemneaza o zona colinara in care se gasesc numeroase formatiuni geologice, dintre care, cel mai impresionant este Podul lui Dumnezeu, cunoscut si  sub denumirea de Podul Uriasilor. Acesta este singurul pod natural din tara, ce s-a format prin prabusirea tavanului unei pesteri.
In imediata sa apropiere, intr-una dintre dolinele ce inconjoara podul, se gaseste si Pestera Ponoarele, o alta atractie naturala reprezentativa pentru relieful carstic din aceasta zona, ale carei galerii se desfasoara pe o lungime ce depaseste cu putin 600 metri. Din complexul carstic fac parte si campurile de lapiezuri sau incretiturile calcaroase, pentru cei neavizati, ce se intind pe dealurile din imprejurimi, unice si ele in intregul continent european.

https://www.facebook.com/events/1593009000986810/

http://www.bikesensation.ro/index.php?page=tour&tour=16

Tags:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu