30 aprilie – 1 mai 2011: Tura sate si fortificatii sasesti

Data: 30/04/2011 Ora: 07:30 - 21:00 Locație: Viscri - Darjiu

30 aprilie – 1 mai 2011: Tura sate si fortificatii sasesti

Doua zile relaxante, pedaland printre dealuri inverzite si vechi asezari sasesti cu farmec medieval.

Vei vizita bisericile fortificate din Viscri, Darjiu, Crit si Mesendorf. Localnicii care au grija de acestea iti vor dezvalui cate putin din istoria lor zbuciumata si iti vor povesti despre obiceiurile populatiei sasesti din aceste locuri.

Iti punem la dispozitie o bicicleta de tip “mountain bike”, transportul auto din Bucuresti si un ghid de turism care va pedala alaturi de tine si de restul grupului.

Am pregatit doua trasee ce se vor derula pe drumuri locale, departe de traficul aglomerat. Le vom parcurge intr-un ritm relaxant astfel incat oricine sa le poata parcurge lejer pe bicicleta si sa se bucure de peisajele tipic transilvanene.

La Darjiu si Viscri vei vizita cele doua biserici fortificate ce fac parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO. La Crit, unul dintre putinii sasi ramasi in zona te va conduce in turnul bisericii si iti va arata de sus satul si dealurile inconjuratoare. Pe ulitele din Mesendorf vei uita complet de lumea moderna si de stresul cotidian.

Vei petrece noaptea intr-o gospodarie traditionala saseasca din satul Crit. Gazdele te vor primi cu draga inima dar si cu bucate preparate in casa din produse naturale. La micul dejun, vei gusta din faimoasele gemuri preparate aici: din macese, zmeura, mere cu scortisoara sau deliciosul rabarbar.

ATRACTIILE TURULUI:

  • Darjiu – biserica fortificata, parte a patrimoniului mondial UNESCO
  • Crit – vizita bisericii fortificate alaturi de unul dintre putinii sasi ramasi aici. Cazare si masa intr-o gospodarie traditionala saseasca.
  • Mesendorf – biserica fortificata si ulitele acestui sat izolat de lumea moderna
  • Viscri – fiserica fortificata, obiectiv din patrimoniul UNESCO si satul unde printul Charles revine an de an.
  • Traseele pe bicicleta printre sate medievale si peisaje tipic transilvanene

Detaliile complete le gasesti pe pagina ENJOY Transylvania .

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu