9 mai 2015, Calarasi – Oltenita: Tura cicloturistica de Ziua Europei – European Cycle Relay

Data: 09/05/2015 Ora: 09:00 - 18:00 Locație: Calarasi

9 mai 2015, Calarasi – Oltenita: Tura cicloturistica de Ziua Europei – European Cycle Relay

                                            smartatletic.ro/cicloturismcalarasi | facebook.com/events/789787157763681/

Începând cu sezonul 2015, judeţul Călăraşi îşi deschide larg porţile atât pe uscat, cât şi pe ape. Veţi fi întâmpinaţi aici cu o reţea locală de trasee cicloturistice şi acvatice, întinsă pe o distanţă totală de aproximativ 200km şi compusă din:

  • 2 trasee cicloturistice pe şosea (C1 – 48km & C2 – 47km),
  • 2 trasee cicloturistice offroad (C3 – 50km & C4 – 35km) şi
  • un traseu acvatic, de pescuit, pe Dunăre (P1 – 18km).

Dar vestea frumoasă este că sâmbătă, pe 9 mai, vă invităm să petrecem împreuna Ziua Europei în şa. Va fi prima tura cicloturistică pe cele 4 trasee din Călăraşi. Nu oricum, ci parte dintr-un proiect la nivel european care şi-a propus să atingă anul acesta, sub forma unei ştafete necompetitive, peste 70.000 km din teritoriul Europei (reprezentând distanţa magistralelor Euro Velo 1-15).

Veţi putea alege între tura de şosea & offroad. Am pregătit multe surprize şi provocari. Taxa de participare? Nu există. Aşadar, toţi cei care iubesc plimbările pe două roţi în natură şi doresc să descopere traseele cicloturistice din Călăraşi sunt invitaţi la o tură ghidată pe aceste trasee.

Daţi join la eveniment ca sa fiţi la curent cu ultimele noutăţi [https://www.facebook.com/events/789787157763681/]. Vă aşteptăm cu drag!

Turismul pe bicicletă prinde din ce în ce mai mult contur şi în România. Este un mod plăcut, activ, simplu şi (în general) mai ieftin de a descoperi locurile, oamenii, obiceiurile şi tradiţiile dintr-o anumită zonă geografică / teritorial-administrativă / culturală. Cu cât infrastructura este mai bună, cu atât se înlesneşte mai mult accesul oamenilor în activităţile cicloturistice. Poate mai mult ca orice altă formă de turism, cicloturismul are impact direct asupra comunităţilor locale.

Cicloturism în Călăraşi – 5 trasee marcate | 200km | şosea, offroad şi…apă

Haideţi să le descoperiţi pe bicicletă şi din barcă!

Cicloturism in Calarasi

UAT Călăraşi, prin intermediul proiectului european “Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării călărăşene prin ecoturism”, finanţat de Programul Operaţional pentru Pescuit – POP 2007-2013 a ales să valorifice potenţialul deosebit al zonei, instituind 4 trasee cicloturistice. Acestea au fost realizate de Smart Atletic, împreună cu Asociaţia Cycling Romania (una dintre cele mai active şi mai apreciate asociaţii din România care promovează dezvoltarea cicloturismului) şi cu partenerii locali din Călăraşi care au avut un obiectiv măreţ: acela de a pune Călăraşiul pe harta cicloturistică a Europei.

200 de kilometri de trasee

Toate traseele au un grad scăzut de dificultate, fiind gândite într-un sistem de reţea locală. Astfel, ele vor fi accesibile pentru orice persoană care doreşte să petreacă de la câteva ore până la câteva zile în jud. Călăraşi. Distanţele sunt cuprinse între 35-50km şi traseele comunică între ele. Mai mult decât atât, cele două trasee de şosea (C1 şi C2) reprezintă o porţiune din cei 4500 de km ai magistralei cicloturistice EuroVelo 6, care leagă Oceanul Atlantic de Marea Neagră. Traseele nu sunt omologate Euro Velo, dar există această perspectivă.

Traseele sunt marcate şi semnalizate:

  • marcaje cu vopsea (litera “C” – simbolul internaţional pentru “cicloturism” + indicatorul traseului (C1, C2, C3, C4), însoţit de săgeţile de direcţionare – faţă, stânga, dreapta)
  • marcajele cu panouri mici şi medii (unde se găsesc, pe lângă informaţiile importante despre traseu şi harta acestuia)

Un element inedit, care vine în ajutorul turiştilor, este că fiecare traseu are un tur virtual care poate fi parcurs online, iar indicatoarele de pe trasee au integrate coduri QR. Daca vă opriţi în dreptul acestora şi le scanaţi, veţi fi direcţionaţi către pagina traseului respectiv, putând astfel să accesaţi informaţiile importante ale lui.

De asemenea, există şi o hartă interactivă cu traseele şi obiectivele turistice, producătorii locali pe care să îi vizitaţi, locurile de cazare, agrement, masă şi camping. Mai departe, fiecare traseu are o pagina dedicată, în care este descris cât mai pe larg. Acolo veţi găsi şi coordonatele GPS, cu posibilitatea să vă descărcaţi track-urile (format .gpx si .kml), sfaturi de călătorie pentru a evita eventuale neplăceri.

harta

C1, Căscioarele – Mânăstirea -> [smartatletic.ro/cicloturismcalarasi/c1]

Traseu de şosea, de 48km, de-o zi sau de două, depinde de cât de mult timp aveţi în plan să petreceţi în această zonă. Descoperiţi coordonatele acestuia chiar pe site.

C2, Mânăstirea – Călăraşi -> [smartatletic.ro/cicloturismcalarasi/c2]

Este un traseu uşor, de 47 de km, profil plat, pe Drumul Naţional 31, care leagă Olteniţa de Călăraşi. Îl puteţi străbate în 4-7 ore, în funcţie de viteza cu care doriţi să descoperiţi locurile şi oamenii. Desigur, puteţi petrece chiar şi două zile aici, optând pentru una dintre posibilităţile de cazare la cort sau în gospodăriile localnicilor, bucurându-vă de o masă delicioasă şi poveşti din vremuri vechi şi noi la producătorii locali din zonă.

C3, Olteniţa – Dorobanţu -> [smartatletic.ro/cicloturismcalarasi/c3]

50km. Pe lângă Argeş, Dunăre şi Mostiştea. Un traseu pe care pur şi simplu nu trebuie să îl rataţi. Şi vă recomandăm să îl parcurgeţi în grup, cu prietenii, familia, colegii de birou sau, de ce nu, în tandem, alături de persoana dragă. Veţi descopri locuri minunate, veţi merge pe malul Argeşului până la vărsarea acestuia în Dunăre, continuaţi pe malul Dunării şi apoi, pe malul canalului Mostiştea-Dunăre. Pe traseu aveţi mai multe puncte de belvedere, locuri în care sunteţi la două pedale de Dunăre, locuri în care să vă campaţi sau să staţi la un picnic.

C4, Dorobanţu – Chiciu -> [smartatletic.ro/cicloturismcalarasi/c4]

35 km offroad. Pe malul Canalului Mostiştea-Dunăre şi pe malul Dunării, spre Chiciu. Este un traseu pe care vi-l recomandăm în următoarele variante de parcurgere: dinspre Dorobanţu (în continuarea traseului C3, Olteniţa-Dorobanţu sau a traseului C1, Căscioarele-Mânăstirea) sau dinspre Călăraşi (cu startul la Chiciu, după punctul de trecere cu bacul). În descrierea de pe site veţi găsi şi sfaturi importante de călătorie dacă vă aventuraţi pe acest traseu.

P1, Călăraşi – Cetatea Vicina -> [smartatletic.ro/cicloturismcalarasi/p1]

Traseu acvatic, pe Dunăre. Existenţa acestui traseu, pe lângă cele 4 cicloturistice, îi conferă zonei turistice a Călăraşiului un aer aparte în peisajul naţional şi chiar internaţional. Traseul începe din oraş, din Port (de pe malul Braţului Borcea, coborând în Parcul Central) şi, după aproximativ 20km în care veţi naviga pe Braţul Borcea şi pe Dunăre, veţi ajunge într-un loc grozav, pe Insula Păcuiul lui Soare. Aici puteţi să vă încumetaţi în explorarea pădurii, în căutarea zidurilor vechii cetăţi bizantine Vicina, puteţi sta la plajă şi/sau puteţi încerca unul din cele 6 locuri de pescuit recomandate.

Mai multe detalii despre trasee, evenimente şi acţiuni speciale, puteţi urmări în secţiunea cicloturistică de pe site-ul smartatletic [www.smartatletic.ro/cicloturismcalarasi], pe site-ul www.turismcalarasi.ro și de pe pagina oficială de Facebook [www.facebook.com/cicloturismcalarasi].

Locul de plecare/întâlnire:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Eveniment adaugat de smartatletic.ro

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu