12 iunie 2011: Masa Critica – Livrare speciala – Bucuresti

Data: 12/06/2011 Ora: 16:00 Locație: Gradina Icoanei - Bucuresti

12 iunie 2011: Masa Critica – Livrare speciala – Bucuresti

Bike route 1005144 - powered by Bikemap 

Scopul nostru imediat este de a convinge autorităţile române să participe la crearea unei promenade înverzite pentru bucureşteni. În Timişoara, după doar trei ediţii Street Delivery, Primăria a aprobat transformarea pietonală a străzii Florimund de Mercy adiacentă Pieţei Unirii. În Bucureşti, planul urbanistic zonal a fost validat de autorităţi, apoi uitat într-un sertar.

Planul prevede plantarea de copaci, pavarea cu piatră cubică a unor porţiuni de stradă, înlesnirea circulaţiei auto în zona străzii Jean Luis Calderon, monumente de for public, parcaje subterane şi un pasaj pietonal sub b-dul Magheru, restaurarea istorică a Grădinei Icoanei şi a Grădinei Universitarilor, conservarea şi revitalizarea a 25 de monumente istorice de-a lungul traseului pietonal, dintre care Şcoala Centrală, Blocul ARO, Biserica Anglicană, Casa Universitarilor, Casa Dimitrie Sturdza, Casa Ion Mincu, Hotel Ambasador sunt printre cele mai cunoscute.

Am fost surprinşi să primim un număr mare de idei de o calitate excelentă – peste 200 în Bucureşti şi peste 50 în Timişoara
– chestiune pe care o interpretăm ca pe un semn de maturizare a societăţii civile româneşti. Străzile Arthur Verona (Bucureşti) şi Florimund de Mercy (Timişoara) devin pentru trei zile insule autonome în centrul oraşului, proiecte pilot pentru cum poate arăta un oraş care îşi respectă pietonii.

Principalele interese şi nevoi ale cetăţenilor oraşului capătă astfel formă, fie că au sau nu maşină: arte, arhitectură, urbanism, ecologie, film, mâncare sănătoasă, muzică, sport, jocuri pentru copii, ateliere, târg.

Pentru mai multe detalii

http://www.facebook.com/event.php?eid=151727804896836

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu