22 septembrie 2011: Ziua Europeana a Mobilitatii- Bucuresti

Data: 22/09/2011 Ora: 14:00 - 20:00 Locație: Bucuresti, Parcul Tineretului

22 septembrie 2011: Ziua Europeana a Mobilitatii- Bucuresti

ZIUA EUROPEANA A MOBILITATII, 22 septembrie (JOI) 2011 – ZIUA FARA MASINI, Bucuresti. Este invitat ca sa ne dea startul Primarul General al Capitalei, dl. Dr. Sorin Oprescu.
PROGRAM:
- 14.00 – 18.00 – sedinte de Spinning de cate 50 min. cu 10 min. pauza (Parcul Tineretului, lic. Sincai).
- 18.00 – 18.30 – sosirea ciclistilor in Parcul Tineretului, lic. Sincai.
- 18.30 – incolonarea ciclistilor si plecarea pe traseu.

In fiecare an pe 22 septembrie, oamenii din intreaga lume se aduna pentru a marca “Ziua fara Masini” si a promova alternative la automobilul personal sau de serviciu. Sute de orase isi inchid centrele circulatiei auto, iar mersul pe jos, bicicleta, transportul public si alte forme de deplasare sunt incurajate.
Desi evenimentul are ca punct de plecare Europa (unde a avut loc pentru prima data in 1998, in Franta) popularitatea “Zilei Mondiale fara Masini” a depasit cu mult granitele Europei: anul acesta, 1.800 de localitati din peste 80 de tari de pe 3 continente au ales sa promoveze alternativele mai putin poluante la automobil.
- Saptamana Europeana a Mobilitatii are ca tema poluarea aerului, evenimentele organizate in majoritatea oraselor din Uniunea Europeana urmarind informarea populatiei cu privire la efectele daunatoare ale gazelor de esapament. Astfel, timp de 24 de ore in ziua fara masini, peste 1.800 de orase din statele membre ale UE vor interzice accesul automobilelor pe arterele principale, cu scopul de a-i convinge pe soferi sa renunte la deplasarea cu masina, in timp ce altele vor inaugura servicii imbunatatite de transport public, zone pietonale sau piste pentru biciclete pe sosea.

- Se merge in grup organizat, in coloana cate unul, pe carosabil, cu respectarea regulii semaforului, etc…, in conformitate cu prevederile Codului Rutier, se merge cu viteza mica de 10 – 12 km/h, ca si o defilare, pentru o buna vizibilitate.
- Partener: Primaria Municipiului Bucuresti.
- Locul de intalnire este in Bucuresti, Parcul Tineretului, intrarea liceul Sincai, la ora 18.00. Traseul va fi anuntat la locul de intalnire.
- Scopul manifestarii sportive este incurajarea mersului cu bicicleta, ca mijloc de transport nepoluant, incurajarea practicarii ciclismului ca sport pentru toti, constientizarea soferilor ca existam in trafic, pe sosea.
- Fiecare vine imbracat in tinuta decenta de strada, sport, sau echipament ciclist si are asupra sa actul de identitate.
Tel. contact: Antrenor voluntar de ciclism, Florin Leonte: 0744.158.497.
Pagina ProCiclism http://www.facebook.com/pages/ProCiclismro/147526661987802

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu