25 noiembrie 2011: Masa Critica – Bucuresti

Data: 25/11/2011 Ora: 07:30 - 10:00 Locație: Bucureşti, Parcul Izvor

25 noiembrie 2011: Masa Critica – Bucuresti

Când: vineri, 25 noiembrie 2011
Unde: Parcul Bicicliştilor Izvor (la statui) de la ora 19:30 (20:00 plecarea)
Traseu: Surpriza.

Cum deja obişnuim, în ultima vineri a lunii, ne întâlnim pentru plăcerea de a pedala în masă.
Ne deplasăm în grup (în masă), de aceea propunem câteva mici “reguli”, care ţin de bunăvoinţa fiecăruia pentru a fi respectate:
DACĂ NU CUNOAŞTEŢI TRASEUL, nu depăsiţi pe cei din fruntea grupului, care îl ştiu.

  • dacă vreţi să fotografiaţi grupul, peisaje de pe drum sau pur si simplu vreti să opriţi pentru necesităţi, nu frânaţi fără să anunţaţi pe cei din imediata apropiere.
  • nu executaţi manevre periculoase în timpul deplasării, deoarece lânga voi poate fi un începător sau chiar un copil care nu are experienţa în deplasarea cu bicicleta, dar mai ales in grup.
  • recomandăm cască şi mănuşi.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob.

Masa Critică nu este condusă de nimeni, și nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul:

“Noi nu blocam traficul, noi facem parte din trafic!”

http://www.facebook.com/event.php?eid=116241118485750

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu

Trackbacks/Pingbacks

  1. …unde patinezi gratis sau unde te plimbi cu bicicleta in gasca | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri. - 24/11/2011

    [...] Tot la sfarsit de saptamana, cei care nu se pot desparti de bicicletele lor nici pe timp friguros de toamna/iarna, sunt asteptati in Parcul Izvor incepand cu ora 19:30 pentru a pleca pe un traseu “surpriza” de la ora 20:00. Cei de la Bike Events mentioneaza si cateva reguli pentru circulatia in masa a biciclistilor astfel incat plimbarea sa decurga in conditii de siguranta: http://www.bikeevents.ro/plimbari-oras. [...]

  2. Idei de weekend: 25-27 noiembrie | impresii din lumea mare - 25/11/2011

    [...] GreenTea. Totodată, aş dori să vă reamintesc că, dacă e ultima zi de vineri a lunii, e Masa critică, eveniment cu ocazia căruia bicicliştii din toată ţara îşi dau întâlnire la o plimbare prin [...]