28 octombrie 2011: Masa Critica – Bucuresti

Data: 28/10/2011 Ora: 17:00 - 22:00 Locație: Bucuresti, Parcul Izvor

28 octombrie 2011: Masa Critica – Bucuresti

Data desfasurarii: vineri, 28 Octombrie 2011
Locul si ora întâlnirii: Parcul Izvor – la statui, 19:00 (20:00 plecarea)
Traseu: Surpriza.

Cum deja obişnuim, în ultima vineri a lunii, ne întâlnim pentru plăcerea de a pedala în masă.

Ne deplasăm în grup (în masă), de aceea propunem câteva mici “reguli”, care ţin de bunăvoinţa fiecăruia pentru a fi respectate:

  • dacă vreţi să fotografiaţi grupul, peisaje de pe drum sau pur si simplu vreti să opriţi pentru necesităţi, nu frânaţi fără să anunţaţi pe cei din imediata apropiere.
  • dacă nu cunoasteţi traseul, nu depăsiţi pe cei din fruntea grupului, care îl ştiu.
  • nu executaţi manevre periculoase în timpul deplasării, deoarece lânga voi poate fi un începător sau chiar un copil care nu are experienţa în deplasarea cu bicicleta, dar mai ales in grup.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, și nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.

Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul:

  • “Noi nu blocam traficul, noi facem parte din trafic!”

http://www.facebook.com/event.php?eid=203736013029339

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu

Trackbacks/Pingbacks

  1. Idei de weekend: 28-30 octombrie | impresii din lumea mare - 28/10/2011

    [...] Masa critică – plimbare cu bicicletele (28 octombrie). [...]