30 septembrie 2011: Masa Critica- Bucuresti

Data: 30/09/2011 Ora: 19:00 - 22:00 Locație: Bucuresti, Parcul Izvor

30 septembrie 2011: Masa Critica- Bucuresti

Cum deja obişnuim, în ultima vineri a lunii, ne întâlnim pentru plăcerea de a pedala în masă. Ca si la editia precedente va asteptam cu un traseu surpriza.
Ne deplasăm în grup (în masă), de aceea propunem câteva mici “reguli”, care ţin de bunăvoinţa fiecăruia pentru a fi respectate:
- dacă vreţi să fotografiaţi grupul, peisaje de pe drum sau pur si simplu vreti să opriţi pentru necesităţi, nu frânaţi fără să anunţaţi pe cei din imediata apropiere.
- dacă nu cunoasteţi traseul, nu depăsiţi pe cei din fruntea grupului, care îl ştiu.
- nu executaţi manevre periculoase în timpul deplasării, deoarece lânga voi poate fi un începător sau chiar un copil care nu are experienţa în deplasarea cu bicicleta, dar mai ales in grup.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, și nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.”

Pentru mai multe detalii:

https://www.facebook.com/event.php?eid=166475190097226

Locul de plecare/întâlnire:

Recomandă evenimentul:

Lasa un comentariu

Trackbacks/Pingbacks

  1. Critical Mass @ Craiova & Bucuresti, 30 Septembrie ’11 | Liber in miscare - 23/09/2011

    [...]         Imaginea de preview apartine http://www.bikevents.ro. [...]

  2. Idei de weekend: 30 septembrie – 2 octombrie 2011 | impresii din lumea mare - 30/09/2011

    [...] Masa Critică – întâlnirea bicicliștilor bucureşteni (30 septembrie). [...]